2017. március 25., szombat

Pár soros gondolatébresztő…Emberi értékekGondolkoztál már azon, hogy miért nem hiszed el magadról azt, hogy igazi, belevaló, értékes, dögös nő vagy? Mi gátol meg abban, hogy szeresd önmagadat? Számos külső hatás éri önértékelésünket nap, mint nap. Reggel felkelünk, belenézünk a tükörbe és nagy valószínűséggel nem azt látjuk viszont, akit szeretnénk. De miért történik mindez? Természetesen oldalakat lehetne írni a média káros hatásairól, melynek köszönhetően megannyi női önbizalom leépülése veszi kezdetét. De miért hagyjuk magunkat befolyásolni? Miért hisszük azt, hogy amit a média közvetít felénk szent és sérthetetlen? Miért akarunk beállni abba a bizonyos sorba?
Nem kell egyformának lennünk, sőt! Az emberi egyediségnek felbecsülhetetlen értéke van. Tévhit, hogy a férfiak a média által közvetített „nőideált” keresik. Persze, zsák a foltját, tartja a mondás. De ha valaki mégis azt keresi, arra nekünk sosem volt és sosem lesz szükségünk… Senki nem gondolhatja komolyan, hogy ezeknek a „tökéletes” embereknek nincsenek mackónadrágos napjaik. Ugyan már! Maximum nem mutatják meg. 

Rendszeresen előfordul, hogy elkérik tőlem a személyi igazolványt a szórakozóhelyeken, vagy a bevásárlóközpontokban. Nem egyszer elgondolkoztam azon, hogy velem van-e a baj? Rá kellett döbbennem, hogy nem. Sokkal, inkább azokkal a fiatalokkal, akik egy kiló sminkkel és semmi ruhával próbálják felhívni magukra a figyelmet, mert nem volt gyerekszobájuk… Azért, mert azt hiszik ez olyan nőcis… Inkább mérhetetlenül nevetséges és szánalmas.

Na és persze a súlytalanság állapota a kedvencem. Nem, nem minden az, ha valaki vékony. Igen, legyünk egészségesek,sportoljunk, de az is épp oly fontos, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben. Egy kis pocaktól még nem dől össze a világ. ;) 

Tudod mi a fontos? Mitől leszel igazi egyéniség és vele együtt igazi nő?

 •  Ha tudsz jóízűeket nevetni,
 •  ha érted a poént,
 •  ha mersz önmagad lenni, és leteszed végre az álarcot,
 •  ha megmered élni önmagadat és nem akarsz 10-20 évvel idősebbnek látszani,
 •  ha magabiztos vagy,  
 •  ha tudsz szeretetet adni és kapni, 
 •  ha előrébb valóak emberi kapcsolataid, mint a pénz, 
 •  ha több időd töltesz a családoddal, mint a plasztikai sebészeddel és a kozmetikusoddal, 
 •  ha van ízlésed és akkor a körmöd, hogy még a hátsódat is ki tudod vele törölni,
 •  ha nem csücsörítesz folyamatosan úgy, mint aki „nemi aktusra” készül, 
 •  ha nem tervezed meg előre az össze mozdulatodat és mersz természetes lenni.
  

Ha pedig úgy gondolod, te ilyen ember vagy, ne akarj megváltozni, ne akarj tucat emberré válni, hanem tedd össze a két kezedet és legyél hálás azért, aki vagy! Mert igenis szerethető és egyedi vagy!
Béndek Andrea 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése